POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Svobodní lidé a svobodná volba

25/09/2006, HPŽ ČR tiskové zprávy

Občanské sdružení Hnutí Pro život ČR (HPŽ ČR) vydáním tématického dokumentu Svobodní lidé a svobodná volba" zakončilo osvětovou informační kampaň zaměřenou na prevenci umělých potratů u dospívající mládeže (http://svobodavolby.cz). Kampaň s hlavním sloganem "Žiješ, protože tě rodiče chtěli" otevřela jazykem blízkým mládeži téma interrupcí a složité téma svobody.

Krátké shrnutí nazvané "Svobodní lidé a svobodná volba" vychází z mnoha reakcí mladých na proběhlou kampaň a reflektuje často zastaralá stereotypní klišé, odhaluje nástroje k manipulaci druhých a shrnuje v čem je pravá svoboda. Na tento dokument budou navazovat seminární práce studentů, kteří budou analyzovat tisíce reakcí shromážděných na serveru kampaně http://svobodavolby.cz.

Kampaň "Žiješ, protože tě rodiče chtěli" během více jak čtyřech měsíců pozitivním způsobem úspěšně evokovala vděčnost, odpovědnost, solidaritu a další pozitivní hodnoty mladých lidí. K obsahu kampaně se vyjádřila pozitivně i řada institucí. Např. oficiální stanovisko Rady pro reklamu, vyjádřilo i přesvědčení, že fotografie části těla plodu po umělém potratu je tělem lidským a na základě toho na ně mohla vztahovat příslušná ustanovení a z tohoto zorného úhlu informační kampaň hodnotila. Na druhou stranu kampaň pro svoji otevřenost u některých lidí vyvolala negativní a částečně xenofobní reakce.

HPŽ ČR se tak snažilo vyjít vstříc dlouhodobému volání zákonodárců a řady odborníků, kteří opakovaně při projednávání změn v potratové legislativě volali po nutnosti osvěty a dobré informovanosti široké veřejnosti.


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Prahou projde Pochod pro život: Aby se o pomoci ženám čekajícím nečekaně dítě vědělo
Tisková zpráva, Praha, 4. dubna 2024: V sobotu 6. dubna 2024 se bude v Praze konat Pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Jde o společenské gesto vyjadřující podporu ženám a rodinám čekajícím nečekaně dítě. Zároveň má pomoci zvýšit povědomí o existenci profesionální pomoci a upozornit na pasivitu vlády v zavedení prorodinných a demografických opatření. Ročně se jedná o 16 tisíc žen a jejich nenarozených dětí, které šanci nedostanou, a to zejména kvůli obavám z ekonomických a sociálních dopadů na životy rodin.

Národní pochod pro život podpoří pět legislativních opatření, aby každé počaté dítě mohlo dostat šanci
V sobotu 15. dubna se bude v Praze konat Národní pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Účastníci podpoří pět legislativních opatření pro rodiny, těhotné ženy a pro jejich nenarozené děti. Ty zbytečně přicházejí o život zejména kvůli ekonomickým obavám. Hnutí Pro život ČR proto žádá vládu a především Ministerstvo práce a sociálních věcí, aby v současné ekonomické situaci byla prioritou opatření, která ulehčí rodinám čekajícím nečekaně dítě jeho přijetí, a to zvláště rodinám očekávajícím třetí dítě.

Ženy podstupují umělý potrat především kvůli nespolehlivosti partnera a z ekonomických důvodů. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu Ipsos pro Hnutí Pro život ČR
Nespolehlivost partnera je pro čtvrtinu žen důvodem pro umělý potrat nečekaně počatého dítěte. Jako další významný důvod k podstoupení umělého potratu uvedly respondentky ekonomické důvody. To jsou jen některé ze zjištění exkluzivního průzkumu agentury IPSOS zpracovaného pro Hnutí Pro život ČR mezi jedním a půl tisícem žen, které podstoupily umělý potrat mezi srpnem 2020 a dubnem 2021.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR