POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Mimořádná finanční pomoc nečekaně těhotným ženám v souvislosti s koronavirem

30/03/2020, HPŽ ČR tiskové zprávynesoudíme pomáháme

V reakci na omezení volného pohybu a na stres z koronaviru, které mohou kromě babyboomu zapříčinit i nárůst umělých potratů, nabízí Hnutí Pro život ČR v rámci projektu Nesoudíme. Pomáháme mimořádnou finanční pomoc až do výše 50 tisíc korun každé ženě, která nečekaně otěhotněla a je ve složité životní situaci.

Mimořádná finanční podpora v období hrozby nákazy koronavirem má pomoci z nejhoršího nečekaně těhotným ženám, kterým sociální nástroje státu nepomohou. Jednotlivé situace vyžadující finanční pomoc jsou posuzovány individuálně. Finanční pomoc je nevratná a je poskytována na základě smlouvy, ve které příjemkyně na sebe bere morální závazek obdobně pomoci ženám, které nečekaně počaly dítě, a to až tehdy, kdy si to bude moci finančně dovolit.

Nečekaně těhotné ženy se mohou obracet na konzultantky Linky pomoci prostřednictvím e-mailu poradna@linkapomoci.cz nebo bezplatného telefonního čísla 800 108 000.

Linka pomoci provozovaná Hnutím Pro život ČR se specializuje na telefonické a e-mailové poradenství a poskytování krizové intervence nečekaně těhotným ženám. Poradí i s celkovým řešením jejich situace a v případě potřeby do řešení zapojuje další externí odborníky, například na psychoterapii, osobní konzultace, partnerské mediace nebo na sociálně právní poradenství.

Povzbudivou zprávou pro těhotné ženy je, že při nakažení koronavirem nemají horší průběh nemoci než jiné ženy ve stejné věkové skupině, a koronavirus se nepřenáší na dítě, takže neroste riziko potratu ani riziko zdravotního postižení dítěte.

Tisková zpráva Hnutí Pro život ČR - mimořádná finanční podpora pro nečekaně těhotné


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Hnutí Pro život ČR na kongresu České gynekologické a porodnické společnosti
Ve dnech 1. až 4. června 2023 se v Karlových Varech konal kongres České gynekologicko-porodnické společnosti. Hnutí Pro život ČR zde mělo příležitost oslovit osm stovek gynekologů a zdravotních sester s nabídkou pomoci, kterou na Lince pomoci poskytuje ženám čekajícím nečekaně dítě.

Národní pochod pro život podpoří pět legislativních opatření, aby každé počaté dítě mohlo dostat šanci
V sobotu 15. dubna se bude v Praze konat Národní pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Účastníci podpoří pět legislativních opatření pro rodiny, těhotné ženy a pro jejich nenarozené děti. Ty zbytečně přicházejí o život zejména kvůli ekonomickým obavám. Hnutí Pro život ČR proto žádá vládu a především Ministerstvo práce a sociálních věcí, aby v současné ekonomické situaci byla prioritou opatření, která ulehčí rodinám čekajícím nečekaně dítě jeho přijetí, a to zvláště rodinám očekávajícím třetí dítě.

Ženy podstupují umělý potrat především kvůli nespolehlivosti partnera a z ekonomických důvodů. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu Ipsos pro Hnutí Pro život ČR
Nespolehlivost partnera je pro čtvrtinu žen důvodem pro umělý potrat nečekaně počatého dítěte. Jako další významný důvod k podstoupení umělého potratu uvedly respondentky ekonomické důvody. To jsou jen některé ze zjištění exkluzivního průzkumu agentury IPSOS zpracovaného pro Hnutí Pro život ČR mezi jedním a půl tisícem žen, které podstoupily umělý potrat mezi srpnem 2020 a dubnem 2021.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR