POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Pouť Modliteb za nejmenší s biskupem Vlastimilem Kročilem 28. prosince 2023 v Praze

30/11/2023, HPŽ ČR

V Praze se na svátek Svatých Mláďátek ve čtvrtek 28. prosince 2023 uskuteční Smírná pouť za nenarozené děti, jejich rodiče a lékaře. Začíná v 11 hodin v kostele u Pražského Jezulátka mší svatou, kterou bude sloužit biskup Vlastimil Kročil.

Osmý ročník Smírné poutě za nenarozené děti, jejich rodiče a lékaře se koná na Svátek svatých Mláďátek, ve čtvrtek 28. prosince 2023 v Praze. Pouť začne v 11 hodin mší svatou v kostele u Pražského Jezulátka v Karmelitské ulici. Requiem za nenarozené děti celebruje českobudějovický biskup Vlastimil Kročil. Přítomen bude také olomoucký světící biskup Antonín Basler.

Oběd pro nahlášené poutníky bude připraven u sester boromejek pod Petřínem. Odpoledne následují modlitební zastavení na Strahově u hrobu svatého Norberta a v Loretánské kapli na Loretánském náměstí.

Vytrvalci se mohou na závěr připojit k pravidelné Modlitbě za národ ve Svatováclavské kapli Svatovítské katedrály.

Prosíme co nejdříve o nahlášení počtu účastníků na info@hnutiprozivot.cz nebo na 603 976 231.

Pouť je pořádaná v rámci Modliteb za nejmenší. Jedná se o společenství věřících, kteří se denně modlí za obnovu kultury života v naší zemi, za obnovení respektu k životu každého dítěte od okamžiku jeho početí. Více informací na modlitbyzanejmensi.cz.


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Prahou projde Pochod pro život: Aby se o pomoci ženám čekajícím nečekaně dítě vědělo
Tisková zpráva, Praha, 4. dubna 2024: V sobotu 6. dubna 2024 se bude v Praze konat Pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Jde o společenské gesto vyjadřující podporu ženám a rodinám čekajícím nečekaně dítě. Zároveň má pomoci zvýšit povědomí o existenci profesionální pomoci a upozornit na pasivitu vlády v zavedení prorodinných a demografických opatření. Ročně se jedná o 16 tisíc žen a jejich nenarozených dětí, které šanci nedostanou, a to zejména kvůli obavám z ekonomických a sociálních dopadů na životy rodin.

Aby se ve společnosti vědělo, že nejlepší je prostě pomoct
S Radimem Ucháčem, předsedou Hnutí Pro život ČR, jsme si povídali o nadcházejícím Pochodu pro život, který se bude konat v Praze 6. dubna. Současně jsme ale trochu hlouběji probrali smysl činnosti Hnutí Pro život ČR. Bavili jsme se o tom, proč dělají to, co dělají, i o tom, jak „odstínit křiklouny“, a položili i šťouravé otázky.

Byla jsem progresivní aktivistkou
Dana Vitálošová je slovenská novinářka a feministka, jejímž cílem je bojovat proti novodobým formám násilí na ženách. Před rokem 2019 vedla na Slovensku online magazín feminist.fyi. Poté, co napsala několik článků o extrémismu v prostředí trans aktivismu, ji její názorová bublina „zrušila“. Dnes spolupracuje s konzervativním deníkem Štandard. Rozhovor je publikován v originále, ve slovenštině.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR