POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

LINKA POMOCI

Čekáte nečekaně dítě
a chtěla byste mu dát šanci?

volejte
800 108 000

Žena, kterou zasáhne traumatický zážitek ztráty dítěte, ať již skrze umělý nebo spontánní potrat, velmi často potřebuje pomoc a doprovázení. Obvykle zůstává s bolestí sama, protože ne vždy umí správně pomoci ti, kteří jsou nejblíže.


Jaké to je po potratu?

Každá žena je jiná a prožívá potrat odlišně. Některé ženy, a není jich málo, pociťují smutek, vinu, šok. Jde o traumatizující zážitek a proto je dobré, když máte někoho, kdo vám bude umět být maximálně nablízku a s kým si o tom všem můžete popovídat (kamarádka, rodiče, partner, rodinné poradny).

Potíže nevymizí obvykle tak rychle, jak by si žena představovala. Nelze jednoduše zapomenout a potlačovat v sobě zármutek a pocity není dobré řešení.

Cílem terapie a její podstata je v tom, aby si trpící osoba samostatně odkryla pravdu o sobě, prožila si smutek po potratu, znovu zlidštila zemřelé dítě, vytvořila si zdravé postoje vůči sobě i světu, který ji obklopuje. Naučila se také, jak se nově v životě orientovat, aby uměla stanovovat reálná očekávání vůči sobě i druhým. Smířila se se svými viníky i oběťmi. Dokázala prožívat radost a tak, aby dosáhla trvalého zlepšení psychického i fyzického stavu.

Nejdůležitějším prvkem terapie je právě přijetí vlastní hodnoty a života v realitě, kterou žiji, odpuštění a smíření se sebou, s nejbližšími lidmi, s Bohem. Podstatné je ale rozhodnutí přijmout na sebe závazky vyplývající z terapie. I když bývá terapie náročnou cestou a vyžaduje opravdu ochotu na sobě pracovat, bývá velmi účinná.

Je tedy třeba hledat někoho zvenku, kdo umí situaci vidět objektivním pohledem a je v oboru pomoci takové ženě profesionál. U nás takovou pomoc najdete. Nabízíme vám:

  • konzultace a doprovázení
  • lidský, ale zároveň též vysoce profesionální přístup
  • kontakty na odborníky
  • veškeré doprovázení a konzultace poskytujeme zdarma

Potřebuji o tom s někým mluvit

Jestliže není nikdo okolo, kdo by byl v tuto chvíli s vámi, nebo máte zábrany mluvit o tomto citlivém tématu s někým známým, můžete nás kontaktovat.


Linka pomoci nabízí doprovázení ženám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte. Linka pomoci není zaměřena na podporu sociálního začlenění a ochranu před sociálním vyloučením. Konzultace jsou poskytovány bezplatně.

ZAVOLEJTE NEBO NAPIŠTE
na 800 108 000 nebo na poradna@linkapomoci.cz

Služby konzultantek:
   pondělí 9-12, 18-21
   středa 9-12, 18-21
   čtvrtek 18-21
   pátek 9-12, 18-21


1:14

Co budeš dělat? Jseš v tom





Living in CZ and unexpectedly pregnant?

Anonymně pište...
Linka pomoci 800 108 000
Služby jsou poskytovány pouze ženám v České republice.

Pokud jste v zahraničí a potřebujete pomoc, napište emailem na adresu info@hnutiprozivot.cz. Děkujeme.

Pomáháme nečekaně těhotným ženám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte. Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR