POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


George Soros financuje v Irsku kampaň za změnu ústavní ochrany nenarozených dětí

11/04/2017, prolife.ie analýzy

Irská Komise pro standardy ve veřejné správě (SIPO) nařídila organizaci Kampaň pro právo na potrat (Abortion Rights Campaign - ARC) vrátit grant v hodnotě 24 999 dolarů americké Nadaci Otevřená společnost patřící Georgi Sorosovi. Sorosova nadace měla skrz irskou ARC financovat kampaň na zrušení irské ústavní ochrany nenarozených dětí.

ARC obdržela grant, který původně činil téměř 23 tisíc euro, v lednu 2016 poté, co požádala o financování projektu mj. se "strategickým cílem získání podpory pro zrušení Osmého dodatku Irské ústavy". V srpnu 2016 unikly dokumenty, podle nichž miliardář George Soros plánoval napadnout irskou ústavní ochranu nenarozených dětí tím, že poskytl finance ARC, Amnesty International Irsko a Irské společnosti pro plánování rodičovství. Zmíněné organizace měly spolupracovat na kampani za zrušení Osmého dodatku.

Když SIPO v loňském roce poprvé požádala ARC o poskytnutí korespondence se Sorosovou nadací včetně žádosti o grant, ARC tvrdila, že obdržené finance nebyly použity pro politické účely a tudíž se na ně nevztahuje dohled SIPO a že SIPO zasahuje do svobody sdružování. ARC poskytla vyžádané dokumenty teprve pod pohrůžkou ze strany SIPO, že celou záležitost předá policii. SIPO následně informovala ARC, že jejich žádost o grant je protiprávní, protože žádali o zahraniční finance na kampaň s tuzemským politickým cílem. Pokud by ARC finance nevrátila, celou záležitost by začala vyšetřovat policie. I když s tímto ARC nesouhlasila, finance v listopadu vrátila.

Irská společnost pro plánování rodičovství a Amnesty International Irsko zatím tlaku SIPO odolávají. První organizace tvrdí, že není lobbistickou skupinou a obdržených 132 tisíc euro použila na "charitativní a vzdělávací účely". Druhá organizace přiznala, že použila finance v hodnotě 137 tisíc euro na kampaň, aby "irský potratový zákon byl v souladu s mezinárodními lidskými právy a standardy". Vedení Amnesty však zároveň tvrdí, že se na ně nevztahují pravidla SIPO, protože jejich práce nemá "politické cíle".


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Malta aneb O demokracii
Malta je ostrovní republika ve Středozemním moři, jen kousek pod Sicílií. Rozlohou zabírá zhruba dvě třetiny Prahy a počtem obyvatel je o něco větší než Brno. A tahle nejmenší členská země Evropské unie jako by si neuvědomovala, co je dnes hlavním celosvětovým trendem a na jakém místě politické mapy se nachází: docela nedávno se zde událo velké společenské vzedmutí – proti potratům nenarozených dětí.

O smutném králi Belgie a slepé zuřivosti
Belgie je v současnosti etalonem „liberálních hodnot“. Do roku 1990 to však bylo jinak. Pod vlivem katolické církve a zásluhou mimořádné autority krále Baudouina I. Belgického a královny Fabioly byla Belgie jednou z mála evropských zemí, kde byly potraty nezákonné. Co se stalo? Odkud ten obrat o sto osmdesát stupňů?

Je fakt strašně dobrý a mají to skvěle propracované
Tento článek je mimořádný tím, že je z velké části převzatý z Deníku Alarm (a2larm.cz), jehož „tým nezávislých novinářů dlouhodobě pracuje na vizi udržitelné společnosti založené na hodnotách rovnosti a solidarity. Vytvářením konzistentního mediálního obsahu bez předsudků vnáší do veřejné debaty nový pohled na klíčová témata dneška.“ Jinými slovy – co se týče Hnutí Pro život ČR – zastává Deník Alarm extrémní levicovo-anarchistické postoje a právo na potrat vnímá jako hlavní ukazatel míry osvobození žen.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR