POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Pochody pro život 2001-2014

29/03/2014, HPŽ ČR pochod pro život

Pochod pro život pořádá od roku 2001 každý rok na jaře v centru Prahy Hnutí Pro život ČR. K účasti zve všechny, kdo věří, že každé počaté dítě má dostat šanci. Jednotlivé ročníky akcentující témata zaměřená na pomoc rodinám, ženám a jejich nenarozeným dětem, které se stávají oběťmi umělých potratů.

2014
29. března 2014 se tři až čtyři tisíce lidí zúčastnily XIV. Pochodu pro život. "Být kreativní znamená být pro život, protože právě díky kreativnímu hledání řešení umíme nabídnout pomoc všem ženám, které se cítí donuceny k potratu." Na Pochodu pro život byl představen nejnovější projekt Hnutí Pro život ČR "Nesoudíme. Pomáháme" na konkrétní pomoc nečekaně těhotným ženám.

2013
23. března 2013 se téměř tři tisíce lidí zúčastnily XIII. Pochodu pro život. Premiérovi Petru Nečasovi (ODS) byl odeslán otevřený dopis, který jej žádá o konkrétní kroky, které změní stav v oblasti umělých potratů, aby žádné počaté dítě ani jeho rodiče nezůstali bez ochrany a pomoci.

2012
24. března 2012 se konal XII. Pochod pro život. Zúčastnily se jej dva tisíce lidí, kteří apelovali na přijetí zákona, který by chránil život všech dětí od okamžiku početí.

2011
26. března 2011 se uskutečnil XI. Pochod pro život za účasti více než dvou tisíc lidí. Motto bylo opět "Komu patří život dítěte?" a zároveň se během dopoledního programu představilo dvacet pět neziskových organizací, které se věnují praktické pomoci matkám a dětem, poradenství, osvětové a přednáškové činnosti, lobbingu či hospicové péči.

2010
20. března 2010 se přes dva tisíce lidí zúčastnilo X. Pochodu pro život s mottem "Komu patří život vašeho dítěte?". Účastníci nesli v průvodu bílé dřevěné kříže jako symboly obětí potratů.

2009
28. března 2009 se za účasti jeden a půl tisíce lidí uskutečnil IX. Pochod pro život. Průvod centrem Prahy měl formu kajících modliteb za ty, kteří jsou potratem zraněni, a za potracené nenarozené děti.

2008
29. března 2008 se za účasti asi tisíce lidí uskutečnil VIII. Pochod pro život s mottem "Vnucená volba není nikdy volbou!".

2007
24. března 2007 se za účasti asi tisíce lidí uskutečnil VII. Pochod pro život. Připomenul smutné padesátileté výročí existence potratového zákona. Za tu dobu byly potraceny tři miliony nenarozených dětí. Zároveň byl zahájen modlitební projekt Kruciáta [Modlitby za nejmenší].

2006
25. března 2006 proběhl VI. Pochod pro život. Zúčastnilo se asi sedm set lidí. Zazněly výzvy k větší společenské aktivitě. Akce dále upozornila na nutnost zakotvení plné legislativní ochrany lidské bytosti od početí po přirozenou smrt v našem právním řádu, a to zvláště v souvislosti s projednávanými zákony o výzkumu na embryích, klonování a eutanazii.

2005
2. dubna 2005 se uskutečnil V. Pochod pro život za účasti asi sedmi set lidí. Povzbudil k modlitbám za nenarozené děti zvláště v místech, kde se provádějí umělé potraty.

2004
27. března 2004 proběhl IV. Pochod pro život za účasti asi tisíce lidí. Předcházela mu kampaň "Svoboda volby", kdy byl čtyřem tisícům vzdělávacím institucím zaslán videozáznam umělého potratu.

2003
29. března 2003 se konal III. Pochod pro život za účasti asi devět set lidí. Akce navazovala na informační kampaň o raně abortivním účinku hormonální antikoncepce a apelovala na muže, otce, aby se i přes aktivní propotratovou politiku státu postarali o svou těhotnou manželku či partnerku a své nenarozené dítě.

2002
23. března 2002 se II. Pochodu pro život účastnilo necelých tisíc lidí. Navazoval na informační kampaň ke dni Dni nenarozených dětí "Potrat všechno změní", která připomínala pošlapávání základního lidského práva na život.

2001
Podle velmi střízlivého odhadu ČTK se I. Pochodu pro život v Praze 24. března 2001 zúčastnilo 600 lidí. Poselstvím pochodu bylo "Matkám pomoc, dětem život, veřejnosti pravdu."


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Aby se ve společnosti vědělo, že nejlepší je prostě pomoct
S Radimem Ucháčem, předsedou Hnutí Pro život ČR, jsme si povídali o nadcházejícím Pochodu pro život, který se bude konat v Praze 6. dubna. Současně jsme ale trochu hlouběji probrali smysl činnosti Hnutí Pro život ČR. Bavili jsme se o tom, proč dělají to, co dělají, i o tom, jak „odstínit křiklouny“, a položili i šťouravé otázky.

Národní pochod pro život podpoří pět legislativních opatření, aby každé počaté dítě mohlo dostat šanci
V sobotu 15. dubna se bude v Praze konat Národní pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Účastníci podpoří pět legislativních opatření pro rodiny, těhotné ženy a pro jejich nenarozené děti. Ty zbytečně přicházejí o život zejména kvůli ekonomickým obavám. Hnutí Pro život ČR proto žádá vládu a především Ministerstvo práce a sociálních věcí, aby v současné ekonomické situaci byla prioritou opatření, která ulehčí rodinám čekajícím nečekaně dítě jeho přijetí, a to zvláště rodinám očekávajícím třetí dítě.

Vláda musí ocenit přínos ekonomicky aktivních rodin se třemi a více dětmi
Letošním Národním pochodem pro život chce Hnutí Pro život ČR podpořit požadavky na investice do ekonomicky aktivních rodin, které mají tři a více dětí. Tyto rodiny zvláště nesou břímě nákladů na výchovu další generace. Hnutí Pro život ČR navrhuje dvě opatření: bezúročná podpora bydlení z fondu SFPI a odpuštění DPH na pořízení vozidla pro rodiny 3+.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR