POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Informační kampaň ke dni nenarozených dětí

01/03/2002, HPŽ ČR tiskové zprávy

Plakáty s mottem "Potrat všechno změní" budou po celý měsíc březen v celorepublikové kampani připomínkou pošlapávání základního lidského práva, práva na život. Hnutí Pro život ČR (HPŽ ČR) se tímto způsobem připojuje k úsilí o obnovu vědomí lidské důstojnosti v naší zemi u příležitosti 25. března, Dne nenarozených dětí, vyhlášeného za podpory řady neziskových organizací.

S fotografií dětské postýlky, v níž je místo dítěte položena červená růže, se budou lidé denně setkávat v prostředcích městské hromadné dopravy větších měst naší republiky a díky stovkám dobrovolníků i na vývěskách, kolejích, ordinacích a jiných veřejných místech. Cílem kampaně je probuzení svědomí nejen té části společnosti, která umělé potraty tiše toleruje, ale především těch, kteří toto zabíjení nevinných a zraňování žen legálně a se ziskem denně provádějí.

Motto "Potrat všechno změní" volně navazuje na apel loňské informační kampaně "Matkám pomoc, dětem život, veřejnosti pravdu". Vyjadřuje jeden z hlavních cílů HPŽ ČR, reprezentovaný dobrovolníky, angažujícími se ve prospěch skutečné "svobodné volby" - volby života. Česká republika se tímto připojuje k mezinárodnímu úsilí o obnovení pravé úcty k důstojnosti jedince, které se stává v posledních letech patrným ve státech EU i USA.

"Víme, že některým proudům v naší společnosti není naše činnost sympatická. Bylo by však zcela nepřijatelné a navíc zbabělé nechat se nést proudem, což se stává pouze mrtvým rybám, jak praví známé úsloví," říká Zdeňka Rybová, viceprezidentka HPŽ ČR a dodává: "Veškeré naše úsilí vyvíjíme s vědomím, že se naše společnost touží stát třeba právě v rámci Evropské unie skutečně kultivovaným společenstvím lidí, kteří nevyřazují ze svého středu ty, jenž nevyhovují představě ideálního člověka: lidi staré, vážně nemocné či postižené, jiné barvy pleti, etnika či pohlaví nebo počaté dosud nenarozené děti. Tuto touhu chceme intenzivně podporovat a naše březnová informační kampaň je dílčím výsledkem této naší konkrétně zaměřené práce."

Informační kampaň ke Dni nenarozených dětí se rozběhne 1. března a pomůže společnost připravit na další aktivní připomínku zla umělého potratu: Pochod pro život, který vyjde 23. března ve 14 hodin z Týnského chrámu směrem na Václavské náměstí v Praze, kde bude pro účastníky připraven krátký happening.


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Prahou projde Pochod pro život: Aby se o pomoci ženám čekajícím nečekaně dítě vědělo
Tisková zpráva, Praha, 4. dubna 2024: V sobotu 6. dubna 2024 se bude v Praze konat Pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Jde o společenské gesto vyjadřující podporu ženám a rodinám čekajícím nečekaně dítě. Zároveň má pomoci zvýšit povědomí o existenci profesionální pomoci a upozornit na pasivitu vlády v zavedení prorodinných a demografických opatření. Ročně se jedná o 16 tisíc žen a jejich nenarozených dětí, které šanci nedostanou, a to zejména kvůli obavám z ekonomických a sociálních dopadů na životy rodin.

Národní pochod pro život podpoří pět legislativních opatření, aby každé počaté dítě mohlo dostat šanci
V sobotu 15. dubna se bude v Praze konat Národní pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Účastníci podpoří pět legislativních opatření pro rodiny, těhotné ženy a pro jejich nenarozené děti. Ty zbytečně přicházejí o život zejména kvůli ekonomickým obavám. Hnutí Pro život ČR proto žádá vládu a především Ministerstvo práce a sociálních věcí, aby v současné ekonomické situaci byla prioritou opatření, která ulehčí rodinám čekajícím nečekaně dítě jeho přijetí, a to zvláště rodinám očekávajícím třetí dítě.

Ženy podstupují umělý potrat především kvůli nespolehlivosti partnera a z ekonomických důvodů. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu Ipsos pro Hnutí Pro život ČR
Nespolehlivost partnera je pro čtvrtinu žen důvodem pro umělý potrat nečekaně počatého dítěte. Jako další významný důvod k podstoupení umělého potratu uvedly respondentky ekonomické důvody. To jsou jen některé ze zjištění exkluzivního průzkumu agentury IPSOS zpracovaného pro Hnutí Pro život ČR mezi jedním a půl tisícem žen, které podstoupily umělý potrat mezi srpnem 2020 a dubnem 2021.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR