POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Pouť Modliteb za nejmenší s biskupem Vlastimilem Kročilem 28. prosince 2023 v Praze

30/11/2023, HPŽ ČR

V Praze se na svátek Svatých Mláďátek ve čtvrtek 28. prosince 2023 uskuteční Smírná pouť za nenarozené děti, jejich rodiče a lékaře. Začíná v 11 hodin v kostele u Pražského Jezulátka mší svatou, kterou bude sloužit biskup Vlastimil Kročil.

Osmý ročník Smírné poutě za nenarozené děti, jejich rodiče a lékaře se koná na Svátek svatých Mláďátek, ve čtvrtek 28. prosince 2023 v Praze. Pouť začne v 11 hodin mší svatou v kostele u Pražského Jezulátka v Karmelitské ulici. Requiem za nenarozené děti celebruje českobudějovický biskup Vlastimil Kročil. Přítomen bude také olomoucký světící biskup Antonín Basler.

Oběd pro nahlášené poutníky bude připraven u sester boromejek pod Petřínem. Odpoledne následují modlitební zastavení na Strahově u hrobu svatého Norberta a v Loretánské kapli na Loretánském náměstí.

Vytrvalci se mohou na závěr připojit k pravidelné Modlitbě za národ ve Svatováclavské kapli Svatovítské katedrály.

Prosíme co nejdříve o nahlášení počtu účastníků na info@hnutiprozivot.cz nebo na 603 976 231.

Pouť je pořádaná v rámci Modliteb za nejmenší. Jedná se o společenství věřících, kteří se denně modlí za obnovu kultury života v naší zemi, za obnovení respektu k životu každého dítěte od okamžiku jeho početí. Více informací na modlitbyzanejmensi.cz.


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Aby se ve společnosti vědělo, že nejlepší je prostě pomoct
S Radimem Ucháčem, předsedou Hnutí Pro život ČR, jsme si povídali o nadcházejícím Pochodu pro život, který se bude konat v Praze 6. dubna. Současně jsme ale trochu hlouběji probrali smysl činnosti Hnutí Pro život ČR. Bavili jsme se o tom, proč dělají to, co dělají, i o tom, jak „odstínit křiklouny“, a položili i šťouravé otázky.

Byla jsem progresivní aktivistkou
Dana Vitálošová je slovenská novinářka a feministka, jejímž cílem je bojovat proti novodobým formám násilí na ženách. Před rokem 2019 vedla na Slovensku online magazín feminist.fyi. Poté, co napsala několik článků o extrémismu v prostředí trans aktivismu, ji její názorová bublina „zrušila“. Dnes spolupracuje s konzervativním deníkem Štandard. Rozhovor je publikován v originále, ve slovenštině.

Malta aneb O demokracii
Malta je ostrovní republika ve Středozemním moři, jen kousek pod Sicílií. Rozlohou zabírá zhruba dvě třetiny Prahy a počtem obyvatel je o něco větší než Brno. A tahle nejmenší členská země Evropské unie jako by si neuvědomovala, co je dnes hlavním celosvětovým trendem a na jakém místě politické mapy se nachází: docela nedávno se zde událo velké společenské vzedmutí – proti potratům nenarozených dětí.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR