POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Národní pochod pro život a rodinu 2017

13/04/2017, HPŽ ČR pochod pro živottiskové zprávy

Tisíce lidí z celé republiky přijedou v sobotu 22. dubna do Prahy na Národní pochod pro život a rodinu. Speciální vlaky ze severu a jihu Moravy jsou zcela zaplněny a přijede také řada autobusů z Vysočiny, jižních Čech či Zlínska. Přímý přenos zajistí Radio Proglas a TV Noe.

Národní pochod pro život a rodinu chce povzbudit společnost. "Rodina založená na manželství muže a ženy je nejlepším místem pro přijetí a výchovu dětí a tím i nejúčinnější prevencí tisíců potratů," říká Zdeňka Rybová, místopředsedkyně pořádajícího Hnutí Pro život ČR.

Národní pochod pro život a rodinu začne v sobotu 22. dubna v 10 hodin pontifikální mší svatou, kterou bude celebrovat pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka v katedrále sv. Víta, Vojtěcha a Václava na Pražském hradě. Poté je připraven v parku na Klárově u stanice metra Malostranská kulturní program. Ve 14 hodin se účastníci vydají na pochod centrem Prahy na Václavské náměstí, kde bude Národní pochod pro život a rodinu zakončen.

Během kulturního programu na Klárově od 12 hodin vystoupí herečka a fotografka Andrea Kerestešová, která s manželem čeká v létě narození jejich prvního dítěte. Ostravské Centrum pro rodinu a sociální péči připravilo fotografickou výstavu s prorodinnou tématikou. Přítomní budou také vedoucí projektů Hnutí Pro život ČR - Linka pomoci, Nesoudíme. PomáhámeModlitby za nejmenší.

Hnutí Pro život ČR připravilo sérii videospotů s osobnostmi, které považují podporu Národního pochodu pro život a rodinu za důležitou.

Národnímu pochodu pro život a rodinu udělil záštitu prezident republiky Miloš Zeman, kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský, místopředseda vlády Pavel Bělobrádek a Jan Wolf, radní hl. m. Prahy. Akci podpořila řada organizací a firem, např. České dráhy nebo Magistrát hl. m. Prahy.

Národní pochod pro život a rodinu doprovází apel premiérovi ČR upozorňující vládu, že jedinou státem nabízenou "sociální službou" párům čekajícím nečekaně dítě, je usmrcení nenarozeného dítěte. Hnutí Pro život ČR vyzývá k přehodnocení přístupu státu, aby rodiny čekající nečekaně zejména třetí dítě nebyly pod tak silným ekonomickým tlakem volit řešení, kterého později litují. Podle oficiálních statistik je početí třetího dítěte jednou z nejčastějších situací, kdy přicházejí nenarozené děti o život. V roce 2016 bylo usmrceno před narozením 20 300 dětí. Apel premiérovi Bohuslavu Sobotkovi podpořily osobními dopisy stovky rodin.

Hnutí Pro život ČR usiluje o záchranu životů nenarozených dětí a obnovu společenského i právního respektu k životu člověka od jeho početí do přirozené smrti.


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Národní pochod pro život podpoří pět legislativních opatření, aby každé počaté dítě mohlo dostat šanci
V sobotu 15. dubna se bude v Praze konat Národní pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Účastníci podpoří pět legislativních opatření pro rodiny, těhotné ženy a pro jejich nenarozené děti. Ty zbytečně přicházejí o život zejména kvůli ekonomickým obavám. Hnutí Pro život ČR proto žádá vládu a především Ministerstvo práce a sociálních věcí, aby v současné ekonomické situaci byla prioritou opatření, která ulehčí rodinám čekajícím nečekaně dítě jeho přijetí, a to zvláště rodinám očekávajícím třetí dítě.

Vláda musí ocenit přínos ekonomicky aktivních rodin se třemi a více dětmi
Letošním Národním pochodem pro život chce Hnutí Pro život ČR podpořit požadavky na investice do ekonomicky aktivních rodin, které mají tři a více dětí. Tyto rodiny zvláště nesou břímě nákladů na výchovu další generace. Hnutí Pro život ČR navrhuje dvě opatření: bezúročná podpora bydlení z fondu SFPI a odpuštění DPH na pořízení vozidla pro rodiny 3+.

Ženy podstupují umělý potrat především kvůli nespolehlivosti partnera a z ekonomických důvodů. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu Ipsos pro Hnutí Pro život ČR
Nespolehlivost partnera je pro čtvrtinu žen důvodem pro umělý potrat nečekaně počatého dítěte. Jako další významný důvod k podstoupení umělého potratu uvedly respondentky ekonomické důvody. To jsou jen některé ze zjištění exkluzivního průzkumu agentury IPSOS zpracovaného pro Hnutí Pro život ČR mezi jedním a půl tisícem žen, které podstoupily umělý potrat mezi srpnem 2020 a dubnem 2021.


načíst další


Pomáháme nečekaně těhotným ženám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte. Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR