POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

Děkujeme. Prosíme o doplnění vaší adresy.

 


Duchovní adopce počatého dítěte


Nenarozené dítě bylo od početí utvářeno rukou Boha a je Bohem povoláno, aby milovalo a bylo milováno,
nejen nyní, v tomto životě, ale navždy. Bůh na nás nikdy nezapomene. [...]
Když dopustíme, že matka může zabít své vlastní dítě, jak můžeme po jiných lidech chtít, aby se nezabíjeli navzájem?
Matka Tereza, 1994


Jedná se o modlitby za konkrétní dítě ohrožené úmyslným zabitím v lůně své matky a za jeho rodiče. Stáváme se tak duchovními rodiči dítěte, které sice nemusíme osobně znát, ale zná ho náš nebeský Otec.

Nevíme, jaká a jak dlouhá bude životní pouť tohoto dítěte i jeho rodičů. Věříme ale, že se naše modlitby a oběti rozhodně neztratí a že se jednou s „naším“ dítětem i jeho rodiči u Boha setkáme.

Být „duchovním adoptivním rodičem“ obnáší v průběhu devíti měsíců po přijetí závazku:

  1. Každý den se pomodlit modlitbu za záchranu počatého dítěte a za jeho rodiče.
  2. Každý den se pomodlit jeden desátek růžence (nekatolíci modlitbu dle svého uvážení).
  3. Každý den vykonat alespoň drobný skutek milosrdenství k bližnímu nebo kající skutek dle svého uvážení a možností.
  4. Katolíci se jednou za měsíc účastní mše svaté s osobním úmyslem za adoptované dítě a jeho rodiče. Nemocní, kteří se nemohou mše svaté zúčastnit, obětují na tento úmysl den svého utrpení.

Přijetí závazku na začátku lze těmito nebo podobnými slovy:

Svatá Panno Maria, Boží Rodičko, všichni andělé Boží a svatí, veden(a) touhou pomáhat při záchraně počatých dětí jsem rozhodnut(a) a slibuji, že ode dne (na slavnost, o svátku...) přijímám do Duchovní adopce dítě, jehož jméno zná pouze Bůh, a po devět měsíců, každý den, se budu modlit za záchranu jeho života, za jeho život po narození a za jeho rodiče. Amen.

Příklad každodenní modlitby za ochranu počatého dítěte a za jeho rodiče:

Pane Ježíši, na přímluvu tvé Matky Marie, která souhlasila s tvým početím, a která tě s takovou láskou porodila, a na přímluvu svatého Josefa, člověka pevné víry, který o tebe a tvou matku pečoval a byl vám oběma statečným ochráncem, tě prosím za toto nenarozené dítě, které jsem duchovně adoptoval(a), a které je v nebezpečí zabití v lůně své matky. Prosím, dej jeho rodičům lásku a odvahu zachovat svému dítěti život, který jsi mu daroval ty sám. Amen.

Registrace

Závazek na sebe přijímáte na časově omezené období devíti měsíců. Máte-li více modlitebních závazků, není nutné se modlit desátek a účastnit se mše svaté „navíc“, ale je možné úmysly spojit.

Nyní se nás modlí 102.

Pro registraci k duchovní adopci počatého dítěte zašlete e-mailem své jméno, poštovní adresu a jména dalších účastníků (např. členové rodiny) na adresu info@hnutiprozivot.cz.



KONTAKT
P. MUDr. Jiří Korda
mobil: 725 797 561
modlitbyzanejmensi@hnutiprozivot.cz




Modlitební setkání za obnovu kultury života

Napište nám na adresu info@hnutiprozivot.cz, pokud se ve vaší farnosti společně modlíte za obnovu kultury života (adorace, růženec, ...).



Pravidelné dopisy Modliteb za nejmenší
Všem přihlášeným do Modliteb za nejmenší posíláme každé dva měsíce dopis P. MUDr. Jiřího Kordy, koordinátora Modliteb za nejmenší.

Modlitba zdravotníků
Modlitební iniciativa je určena zvláště pro zdravotníky, kterým leží na srdci hluboká neúcta mnohých kolegů k počatému životu.

Denní mše svaté za obnovu kultury života
Prosíme ochotné kněze a jejich farníky, aby se připojili k duchovnímu úsilí za obnovu kultury života v naší zemi.

Modlitby za nejmenší
Denně se modlíme za obnovu kultury života v naší zemi, za obnovení respektu k životu každého dítěte od okamžiku jeho početí.


načíst další


Pomáháme nečekaně těhotným ženám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte. Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR