POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Hnutí Pro život ČR představilo projekt „Nesoudíme. Pomáháme“ na kongresu českých a slovenských gynekologů

08/07/2019, HPŽ ČR tiskové zprávy

V červnu se v Bratislavě konala prestižní odborná akce – VI. společná konference Slovenskej gynekologicko-pôrodníckej spoľočnosti a České gynekologické a porodnické společnosti. Zúčastnilo se jí zhruba 1500 gynekologů z obou zemí. Hnutí Pro život ČR dostalo díky pozvání předsedy ČGPS MUDr. Vladimíra Dvořáka příležitost představit přítomným lékařům a sestrám alternativu k potratům prostřednictvím projektu "Nesoudíme. Pomáháme".

Hnutí Pro život ČR prezentovalo své projekty pomoci nečekaně těhotným ženám nejen prostřednictvím materiálů na stánku v  prostorách bratislavského výstaviště Incheba, kde se kongres konal, ale také vstupem v rámci bloku „Aktuální otázky v gynekologii a porodnictví“. V příspěvku přítomným představilo projekt „Nesoudíme. Pomáháme“ a souvisejí služby Linky pomoci.

Lékaři byli seznámeni s příklady toho, jak s nečekaně těhotnými ženami jednat, aby nedošlo ke zvýšení napětí a žena nerozhodovala o své situaci pod tlakem, i s možností využít pro rozhovor s těhotnou ženou mezioborový zdravotní výkon „edukační pohovor s nemocným či rodinou“. Část vystoupení byla věnována i problematice postabortivního syndromu a nutnosti pacientky o tomto riziku informovat v tzv. informovaném souhlasu. "Potěšilo nás, že náš příspěvek byl na tomto odborném fóru přijat pozitivně. Máme tak naději, že se nabídka pomoci nečekaně těhotným ženám zase rozšíří dál," uvedl Radim Ucháč, předseda Hnutí Pro život ČR.


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Národní pochod pro život podpoří pět legislativních opatření, aby každé počaté dítě mohlo dostat šanci
V sobotu 15. dubna se bude v Praze konat Národní pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Účastníci podpoří pět legislativních opatření pro rodiny, těhotné ženy a pro jejich nenarozené děti. Ty zbytečně přicházejí o život zejména kvůli ekonomickým obavám. Hnutí Pro život ČR proto žádá vládu a především Ministerstvo práce a sociálních věcí, aby v současné ekonomické situaci byla prioritou opatření, která ulehčí rodinám čekajícím nečekaně dítě jeho přijetí, a to zvláště rodinám očekávajícím třetí dítě.

Ženy podstupují umělý potrat především kvůli nespolehlivosti partnera a z ekonomických důvodů. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu Ipsos pro Hnutí Pro život ČR
Nespolehlivost partnera je pro čtvrtinu žen důvodem pro umělý potrat nečekaně počatého dítěte. Jako další významný důvod k podstoupení umělého potratu uvedly respondentky ekonomické důvody. To jsou jen některé ze zjištění exkluzivního průzkumu agentury IPSOS zpracovaného pro Hnutí Pro život ČR mezi jedním a půl tisícem žen, které podstoupily umělý potrat mezi srpnem 2020 a dubnem 2021.

Videospot "Dvě čárky stačí, miláčku" radí, jak předejít nedorozumění
Hnutí Pro život ČR představuje v pořadí třetí videospot úspěšné série upozorňující na problematiku nucení žen k podstoupení potratu. Nový spot s názvem „Dvě čárky stačí, miláčku“ odlehčenou formou radí mužům, jak zareagovat na oznámení o těhotenství své ženy. Do hlavních rolí režisér Tomáš Drdácký obsadil herce Báru Jánovou a Daniela Mavrova.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR