POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Národní pochod pro život a rodinu 2019 ve fotografiích

27/04/2019, HPŽ ČR pochod pro život

V sobotu 27. dubna se v Praze konal 19. Národní pochod pro život a rodinu, manifestace všech, kdo věří, že každé počaté dítě má dostat šanci. Deset tisíc lidí z celé České republiky podpořilo požadavek, aby vláda využila evropské fondy na podporu rodin se třemi a více dětmi. Pět tisíc českých žen se dvěma dětmi žijící ve funkčních vztazích jsou nejpočetnější skupinou, která podstupuje umělý potrat.

Národní pochod pro život a rodinu začal ve zcela zaplněné katedrále sv. Víta bohoslužbou, kterou celebroval kardinál Dominik Duka. Program pokračoval v parku na Klárově, odkud se deset tisíc účastníků vydalo na pochod centrem Prahy na Václavské náměstí. Jaká byla atmosféra na Klárově, jak se Pochod pro život střetl - nestřetl se skupinkou levicových radikálů, jak zaplnil ulice centra Prahy a jaký byl závěr manifestace na Václavském náměstí? To vše přináší následující fotoreportáž.



Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Aby se ve společnosti vědělo, že nejlepší je prostě pomoct
S Radimem Ucháčem, předsedou Hnutí Pro život ČR, jsme si povídali o nadcházejícím Pochodu pro život, který se bude konat v Praze 6. dubna. Současně jsme ale trochu hlouběji probrali smysl činnosti Hnutí Pro život ČR. Bavili jsme se o tom, proč dělají to, co dělají, i o tom, jak „odstínit křiklouny“, a položili i šťouravé otázky.

Národní pochod pro život podpoří pět legislativních opatření, aby každé počaté dítě mohlo dostat šanci
V sobotu 15. dubna se bude v Praze konat Národní pochod pro život, který organizuje Hnutí Pro život ČR. Účastníci podpoří pět legislativních opatření pro rodiny, těhotné ženy a pro jejich nenarozené děti. Ty zbytečně přicházejí o život zejména kvůli ekonomickým obavám. Hnutí Pro život ČR proto žádá vládu a především Ministerstvo práce a sociálních věcí, aby v současné ekonomické situaci byla prioritou opatření, která ulehčí rodinám čekajícím nečekaně dítě jeho přijetí, a to zvláště rodinám očekávajícím třetí dítě.

Vláda musí ocenit přínos ekonomicky aktivních rodin se třemi a více dětmi
Letošním Národním pochodem pro život chce Hnutí Pro život ČR podpořit požadavky na investice do ekonomicky aktivních rodin, které mají tři a více dětí. Tyto rodiny zvláště nesou břímě nákladů na výchovu další generace. Hnutí Pro život ČR navrhuje dvě opatření: bezúročná podpora bydlení z fondu SFPI a odpuštění DPH na pořízení vozidla pro rodiny 3+.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR