POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Důvody, proč Hnutí Pro život ČR odmítá zavádění a propagaci potratové tablety

16/06/2014, HPŽ ČR legislativa

Hnutí Pro život prosí lékaře, politiky a všechny lidi dobré vůle, aby podporovali opravdovou pomoc ženám čekající nečekaně dítě. Hnutí Pro život ČR odmítá politiku státu, která podporuje nezodpovědnost mužů, jako jedinou pomoc nabízí ženám usmrcení jejich dítěte a devastuje tak rodiny a celou českou společnost.

Hnutí Pro život prosí lékaře, politiky a všechny lidi dobré vůle, aby podporovali opravdovou pomoc ženám čekající nečekaně dítě. Hnutí Pro život ČR odmítá politiku státu, která podporuje nezodpovědnost mužů, jako jedinou pomoc nabízí ženám usmrcení jejich dítěte a devastuje tak rodiny a celou českou společnost.

Hnutí Pro život ČR odmítá potratovou tabletu s účinnými látkami mifepriston a misoprostol, protože:

  • se jedná o další způsob, jak zabít dítě před narozením;

  • přesouvá psychologické břemeno z přímého zabití dítěte z gynekologa na ženu;

  • nechává ženu se všemi riziky domácího potratu osamocenou (vykrvácení, šok, komplikace);

  • podání přípravku na specializovaném zdravotnickém zařízení pod dohledem lékaře nic nemění na tom, že následně žena odchází a během následujících dvou dní může potratit mimo dohled lékaře;

  • prodlužuje trauma z potratu a umírání dítěte na tři dny se všemi psychickými dopady;

  • vytváří falešnou iluzi, že se jedná o méně závažnější metodu než chirurgický potrat;

  • hrozí, že chemický potrat bude vnímán jako forma antikoncepce;

  • zjednodušuje zneužívání žen.

    Žena dostane na gynekologii tři tablety Mifegynu (účinná látka mifepriston), který ničí děložní výstelku zajišťující dítěti okysličení a výživu. Žena je následně odeslána domů. Po 36 hodinách dostane na gynekologii tabletu Mispregnolu (účinná látka misoprostol - prostaglandiny) k vypuzení těla dítěte. Po týdnu se žena musí dostavit ještě jednou na kontrolu.

    Hnutí Pro život ČR provozuje od roku 2006 nízkoprahovou telefonickou linku pomoci pro ženy v tísni 800 108 000, aby se žádná žena nemusela v případě nečekaného těhotenství rozhodovat pod nátlakem. V roce 2013 připravilo Hnutí Pro život ČR kampaň Nesoudíme. Pomáháme, která je cílená na pomoc ženám nuceným k umělým potratům.


  • Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



    Malta aneb O demokracii
    Malta je ostrovní republika ve Středozemním moři, jen kousek pod Sicílií. Rozlohou zabírá zhruba dvě třetiny Prahy a počtem obyvatel je o něco větší než Brno. A tahle nejmenší členská země Evropské unie jako by si neuvědomovala, co je dnes hlavním celosvětovým trendem a na jakém místě politické mapy se nachází: docela nedávno se zde událo velké společenské vzedmutí – proti potratům nenarozených dětí.

    Je fakt strašně dobrý a mají to skvěle propracované
    Tento článek je mimořádný tím, že je z velké části převzatý z Deníku Alarm (a2larm.cz), jehož „tým nezávislých novinářů dlouhodobě pracuje na vizi udržitelné společnosti založené na hodnotách rovnosti a solidarity. Vytvářením konzistentního mediálního obsahu bez předsudků vnáší do veřejné debaty nový pohled na klíčová témata dneška.“ Jinými slovy – co se týče Hnutí Pro život ČR – zastává Deník Alarm extrémní levicovo-anarchistické postoje a právo na potrat vnímá jako hlavní ukazatel míry osvobození žen.

    Otec a jeho práva rozhodovat o životě dosud nenarozeného dítěte
    Zákon 66/1986 Sb. o umělém přerušení těhotenství zcela vyčleňuje otce z rozhodování o potracení počatého dítěte, a to bez ohledu na poměr, v jakém se muž vůči ženě, se kterou zplodil dítě, nachází. Zákon nerozlišuje, zda muž a žena tvořili pouze pár na jednu noc, stabilní partnerský pár nebo zda jsou manželé.


    načíst další


    Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
    Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

    © 2024  Hnutí Pro život ČR