POCHOD PRO ŽIVOT 2024

POTŘEBUJETE POMOC
CO DĚLÁME
E-SHOP
BLOG

KONTAKT

 


Hnutí Pro život ČR zahajuje českou část evropské iniciativy Jeden z nás

24/04/2013, HPŽ ČR legislativa

Česká republika se připojuje k Evropské iniciativě občanů Jeden z nás, která je zaměřena na ochranu lidského života.

Úspěch této iniciativy bude znamenat zastavení evropského financování aktivit, při nichž dochází k ničení lidských embryí. To se týká zejména oblasti výzkumu, rozvojové pomoci a veřejného zdraví.

Mezi nejdůležitější požadavky iniciativy "Jeden z nás" patří:

  • aby žádné rozpočtové prostředky EU nemohly být použity na financování činností, které ničí lidská embrya nebo předpokládají jejich zničení;
  • aby z prostředků EU nemohla být financována výzkumná činnost zaměřená na klonování lidí, ani výzkumy určené na vytváření nebo ničení lidských embryí (např. výzkum na embryonálních kmenových buňkách). Naopak, eticky bezproblémovou je alternativa výzkumu na dospělých kmenových buňkách a kmenových buňkách z pupečníkové krve;
  • aby rozvojová pomoc ze strany EU nemohla být použita na financování potratů, a to přímo nebo nepřímo, prostřednictvím financování organizací, které vykonávají nebo podporují potraty.

Radim Ucháč, prezident Hnutí Pro život ČR, které bylo pověřeno koordinací a sběrem podpisů v České republice, upozorňuje spolu s dalšími: "Evropa bude taková, jakou ji chceme mít. Pokud nechceme, aby EU z našich daní financovala aktivity, které snižují hodnotu lidského života a jeho důstojnost, musíme to jasně říci. To, jak přistupujeme k počátku lidského života, se vždy nakonec projeví ve všech oblastech společenského života - od zdravotní péče přes sociální politiku až po důchodové zabezpečení." Evropané mají možnost prosadit své postoje na celoevropské úrovni a zastat se života před kulturou smrti. Iniciativa "Jeden z nás" se může stát důležitým krokem k vítězství života.

Evropská iniciativa občanů je novým nástrojem, jak přimět Evropskou komisi vypracovat návrh legislativy v oblastech, kde má k tomu Komise kompetenci. Podmínkou je podpora nejméně jedním miliónem občanů EU, kteří pocházejí z nejméně sedmi členských států. Evropská komise musí každou úspěšnou iniciativu pečlivě posoudit a navrhnout legislativní opatření vyplývající z jejich požadavků. Navržené opatření se potom mohou dostat na projednání a schválení v Evropském parlamentu a Radě EU.

Iniciativu může podepsat fyzicky každý občan ČR nebo jiná dospělá osoba s trvalým pobytem v České republice. Kampaň v ČR koordinuje Hnutí Pro život ČR. Všechny informace k iniciativě "Jeden z nás" jsou k dispozici na oficiální stránce iniciativy www.oneofus.eu. Petiční arch ke stažení ve formátu PDF je v příloze tiskové zprávy.


Chci také podpořit nečekaně těhotné ženy, které chtějí dát šanci svému nenarozenému dítěti



Malta aneb O demokracii
Malta je ostrovní republika ve Středozemním moři, jen kousek pod Sicílií. Rozlohou zabírá zhruba dvě třetiny Prahy a počtem obyvatel je o něco větší než Brno. A tahle nejmenší členská země Evropské unie jako by si neuvědomovala, co je dnes hlavním celosvětovým trendem a na jakém místě politické mapy se nachází: docela nedávno se zde událo velké společenské vzedmutí – proti potratům nenarozených dětí.

Je fakt strašně dobrý a mají to skvěle propracované
Tento článek je mimořádný tím, že je z velké části převzatý z Deníku Alarm (a2larm.cz), jehož „tým nezávislých novinářů dlouhodobě pracuje na vizi udržitelné společnosti založené na hodnotách rovnosti a solidarity. Vytvářením konzistentního mediálního obsahu bez předsudků vnáší do veřejné debaty nový pohled na klíčová témata dneška.“ Jinými slovy – co se týče Hnutí Pro život ČR – zastává Deník Alarm extrémní levicovo-anarchistické postoje a právo na potrat vnímá jako hlavní ukazatel míry osvobození žen.

Otec a jeho práva rozhodovat o životě dosud nenarozeného dítěte
Zákon 66/1986 Sb. o umělém přerušení těhotenství zcela vyčleňuje otce z rozhodování o potracení počatého dítěte, a to bez ohledu na poměr, v jakém se muž vůči ženě, se kterou zplodil dítě, nachází. Zákon nerozlišuje, zda muž a žena tvořili pouze pár na jednu noc, stabilní partnerský pár nebo zda jsou manželé.


načíst další


Pomáháme ženám a rodinám, které chtějí dát svému nenarozenému dítěti šanci, a ženám, které se trápí po ztrátě nenarozeného dítěte.
Lobbujeme za lepší podmínky pro rodiny čekající nečekaně dítě. Nevěnujeme se jiným společenským a politickým tématům.

© 2024  Hnutí Pro život ČR